Microsoft, U need help!

De hoeveelheid marketing P’s worden keer op keer verrijkt en uitgebreid. Ik heb de ‘P’ van ‘protest-beperking’ richting klanten, nog niet gehoord. Of de P van being ‘ practical’ misschien?

Deze blog is kort en desalniettemin heel duidelijk. Enige tijd geleden zochten we voor ons buro een manier om Microsoft Office zo actueel mogelijk en voordelig mogelijk te gebruiken. U raadt het al, up up in the cloud we go. Ā Microsoft 365 werd gepoogd aan te schaffen. Daar waar ik vroeger alles snapte van mijn PC-tje, is mijn kennis en kunde omtrent computers afgezakt naar het niveau intensief ‘gebruiker’. Ik ben dus blij met een 5 stappenplan om de software te kunnen gaan gebruiken.

Als eerste mag ik een niet te onthouden mailadres maken bestaande uit voornaam.achternaam@mijnbedrijfsnaam.onmicrosoft.com. Beetje lang, onhandig, want ik heb al een mailbox en onnodig als ik gewoon via facebook of linkedin ofdergelijke zou kunnen inloggen. Ik ben eigenlijk al afgehaakt, maar bijt me met behulp van Google door vragen over IP-adressen, MX-files en andere crap heen. En eindig uiteindelijk bij de betaal-pagina. (ik bespaar u de 2 dagen die ik moest wachten op hulp van de telefonische helpdesk, en hun Chileense native speaking helpdesker).

De betaalmogelijkheden

We mogen betalen op factuur, yeah. Dus ik vink deze optie aan. En dit is 2 maanden geleden. Ik ontvang een link naar de betaalpagina, alwaar ik volgens Microsoft de factuur kan downloaden. Er staat een link, ik klik en ik krijg een overzicht te zien.

Dit overzicht, wat Microsoft een factuur noemt bevat alle product informatie. Maar het mist de essentiƫle onderdelen om te kunnen betalen. Echt ik wil betalen, graag. Dan ben ik van de inmiddels 8 keer gestuurde dreigmails (dreigend met afsluiten) over betalingsachterstand af.

Maar een overzicht, zonder betalingskenmerk, vestigingsplaats en belangrijker zonder bankrekeningnummer is niet te betalen.

Maar goed ik denk eerst nog, ik krijg de factuur per post. ouzo. Nee hoor. Wel ontvingen wij onderstaande factuur per post.

foto

U ziet het al: Geen rekeningnummer, en sterker nog, alleen de BTW is berekend. Maar gelukkig zegt men zelf al ‘DIT IS GEEN REKENING’.

Begrijpt u het nog?

Microsoft, ik wil betalen. Maar aub stuur mij dan ook een rekening die ik kan verwerken. Dank.

John Wittmaekers

Reageren


*